Laatste Nieuws:

Nieuwe cursusdag:
Ontdek je Zelf 1 en 2
Deze dagen geven inzichten, inspiratie, rust en vrijheid. Mensen die de 1e dag gevolgd hebben willen dolgraag dat er een vervolgdag komt. Voor degene die: Ontdek je Zelf nog niet gevolgd hebben en dat graag willen is dat mogelijk op vrijdag 24 april.
Voor mensen die de 1e dag al gedaan hebben is er een vervolg dag gepland op donderdag 11 juni.Onderstaande link is een interview van Colby Rebel met José op 15 mei 2019. Je kunt de link kopieren en dan in je balk plakken van je internet.
https://www.facebook.com/PsychicRebel/videos/2245964032146423/


Er staat ook een live video met José en Diana op José haar facebook pagina. Deze uitzending heeft plaats gevonden op 6 maart 2019.

Cursus Intensive Advanced Mediumship

Veel oud studenten schieten me aan, omdat ze graag verder willen groeien in hun mediumschap. Ze willen dat er weer eens naar ze gekeken wordt, waar ze nu staan. En men wil graag advies over hoe ze door kunnen groeien, hun technieken kunnen verbeteren en over hoe ze nog meer de diepte in kunnen: Voor de zaal, in privé-consulten, bij het lesgeven, en in hun persoonlijke stuk.

Daarom heb ik een workshop georganiseerd die alleen toegankelijk is voor mensen die al in de praktijk werken. Ik kijk daarin naar je sterke kanten èn naar aspecten van je mediumschap die nog verbeterd kunnen worden, meer aandacht behoeven.

Ik hou de groep klein, zodat ik naar iedereen kan kijken en individueel feed back kan geven.


Cursus individuele consulten en geïnspireerd spreken. In deze cursus komen ook mensen van buiten die een privé-consult willen, zodat we vanuit echte ‘wants and needs’ kunnen werken.

Data: donderdag 9 april en vrijdag 10 april. Bij de Academie voor Mediumschap te Naarden. Tijden: 10.00 - 17.00 uur. Kosten: € 150,- voor 2 dagen.

Er staat een live video met José, Danielle en Rosita op José haar facebook pagina. Deze uitzending heeft plaats gevonden op zondagavond 25 maart 2018.
‘Mediumschap, een Geschenk uit de Hemel’ is het standaardboek over het vák ‘mediumschap’. In het boek worden de theoretische achtergronden, de didactiek, de psychologie en de ethiek van dit beroep uitgebreid behandeld, maar er wordt ook diep ingegaan op de vele verschillende vormen van mediumschap. Auteurs: José Gosschalk en Karel Besseling. Prijs: € 23,50. Bestellen: stuur een mailtje.


Er zijn tv opnames geweest met José. De 2 filmpjes zijn op de site geplaatst onder het kopje Video.


Meditatie cursussen. Bij de Agenda en Cursussen vind je informatie hierover.

Het Engelse medium Scott Milligan is gespecialiseerd in Trance / Fysiek mediumschap en Healing mediumschap. 
Scott geeft behalve in Naarden ook een week les in de Dutch Academyweek in mei te Baarlo. Mocht je hierin geinteresseerd zijn wacht dan niet te lang met reserveren aangezien we de groep klein willen houden.


De ‘Dutch Academy week’ bij Kasteel de Berckt te Baarlo van zondag 10 mei 2020 t/m vrijdag 15 mei 2020.
De Dutch Academy week is open voor iedereen die aan zijn eigen spiritualiteit wil werken en het mediumschap wil beoefenen.
Scott Milligan is ook docent in deze week voor trance/fysiek mediumschap.


Privé consulten: Wil je een privé consult van Karel Besseling, ga dan naar www.karelbesseling.nl  of karel@karelbesseling.nl


 


Agenda
2020.

De activiteiten vinden plaats bij de Academie voor Mediumschap aan de Flevolaan 42 te Naarden, tenzij er een andere locatie wordt aangegeven.Oefenavonden
van Studenten:
Voor de studenten die aan de Academie voor Mediumschap de 3-jarige Opleiding volgen is de oefenavond een mogelijkheid om regelmatig een keer extra te oefenen. Studenten uit het 3e jaar van de Opleiding geven op deze avonden een Demonstratie Mediumschap.
Wil je als gast op deze avonden komen om een privé consult te ontvangen of een demonstratie mediumschap bij te wonen van studenten die de 3-Jarige Opleiding volgen aan de Academie dan ben je van harte welkom.

Data oefenavonden 2020: Woensdagavond 18 maart, 22 april en 20 mei.
Toegang: € 10,- per avond voor de gasten. Studenten aan de Opleiding of degene die de Opleiding gevolgd hebben kunnen die avond gratis oefenen.
Tijden: 20.00 - 22.00 uur.
Adres: Flevolaan 42 te Naarden.


Korte cursussen 2020:

Cursus: Intensive Advanced Mediumship

Veel oud studenten schieten me aan, omdat ze graag verder willen groeien in hun mediumschap. Ze willen dat er weer eens naar ze gekeken wordt, waar ze nu staan. En men wil graag advies over hoe ze door kunnen groeien, hun technieken kunnen verbeteren en over hoe ze nog meer de diepte in kunnen: Voor de zaal, in privé-consulten, bij het lesgeven, en in hun persoonlijke stuk.

Daarom heb ik 2 cursussen georganiseerd die alleen toegankelijk zijn voor mensen die al in de praktijk werken. Ik kijk daarin naar je sterke kanten èn naar aspecten van je mediumschap die nog verbeterd kunnen worden, meer aandacht behoeven.

Ik hou de groep klein, zodat ik naar iedereen kan kijken en dan individueel feed back kan geven.


Cursus Demonstratie Mediumschap:
Data: Nieuwe data volgt binnenkort. Lesgeld € 150,- voor 2 dagen.
 

Cursus Individuele Consulten en Geinsprireerd Spreken:
Data: Donderdag 9 en vrijdag 10 april. Lesgeld € 150,- voor 2 dagen. Nog 2 plaatsen beschikbaar.

Cursus Mediumschap voor Beginners:
Deze 2-daagse kennismakingscursus met Mediumschap is voor iedereen toegankelijk, ongeacht je ervaring met en je niveau van Mediumschap.
Hoe kun je op een goede manier in contact komen te staan met de Spirituele wereld? Wat kun je na twee dagen cursus thuis in de praktijk ermee doen? We maken een begin om je energieniveau te verhogen zodat je niet alleen contact kunt maken met de Spirituele wereld maar ook met je Hogere Zelf. Je leert hoe je contact kunt leggen met een familielid of vriend van degene die tegenover je zit. In deze cursus ga je ook leren om de aura van je medestudenten te lezen op verschillende niveaus via verschillende technieken.

Datum: Zaterdag 14 en zondag 15 maart (vol)
of
Datum: Zaterdag 27 en zondag 28 juni
Lestijden: 10.00 - 17.00 uur. Lesgeld: € 150,- voor 2 dagen.

Ontmoeting Met Je Gidsen:
Op deze dag ga je via verschillende methoden kennis maken met je Helper, je Begeleider op je Spirituele pad in je leven. We gaan naar de verschillende niveaus kijken waarop je je Gids kunt ontmoeten. Hoe kun je de begeleiding van je Gidsen beter aanvoelen, horen of zien? Wil je graag vanuit deze begeleiding leven? Je bent van harte welkom om jeZelf te ontmoeten op deze dag en het team van Gidsen die bij je zijn! Voor verdere informatie over de inhoud van de cursus kun je kijken onder het kopje "Cursussen". Graag je lunch zelf meenemen.
Deze dag is voor iedereen toegankelijk.

Datum: Vrijdag 12 juni.
Tijden: 10.00 - 17.00 uur. Lesgeld: € 75,-.

Nieuw:
Ontdek je Zelf 1 en 2:
Is gelukkig zijn of vrij zijn hetzelfde?
Deze dag is een uitnodiging om te ontdekken via een ervaring Wie of Wat je werkelijk bent.  Je Zelf zijn is een natuurlijke staat van Zijn. In het leven geven we de minste aandacht aan Wie of Wat we Zijn. De meeste aandacht gaat naar de mind, je gedachten. Deze dag laat je ervaren dat je geen slaaf van je gedachten hoeft te zijn. Je gedachten zijn niet de baas. We gaan op zoek naar de oorsprong van de geest, het denken, de oorspong van: ‘ik’. Je krijgt duidelijkheid in je denken en vele tips om de rust in het hoofd te vinden, om gelukkig te zijn, niet voor even maar voor altijd, om vrij te zijn, elke dag, elk moment!
Een vrouw, die haar ketting om de hals droeg, dacht dat ze die verloren had. Ze loopt overal te zoeken, totdat een vriendin haar erop wijst, dat ze de ketting om heeft. Ze heeft zelf haar gevoel van verlies, haar angstig zoeken en de vreugde van het hervinden geschapen. Zo is het ook met je Zelf. Het is altijd aanwezig, of je er naar zoekt of niet.
Deze dag is voor iedereen toegankelijk.

Datum: Ontdek je Zelf 1: Vrijdag 24 april
Tijden: 10.00 - 17.00 uur. Lesgeld: € 75,-

Nieuw:
Datum:
Ontdek je Zelf 2: Donderdag 11 juni
Deze dag geeft ook weer inzichten, inspiratie, rust en vrijheid. Mensen die de 1e dag gevolgd hebben willen dolgraag dat er een vervolgdag komt.
Voor mensen die de 1e dag al gedaan hebben is er een vervolg dag gepland op donderdag 11 juni.

Tijden: 10.00 - 17.00 uur. Lesgeld: € 75,-


Aura’s zien en lezen.
In deze cursus leer je:
De aura van een ander te voelen, via verschillende methoden.
Te onderscheiden welke energie in je aura van jou is en welke energie niet bij jou hoort.
Oefeningen om je aura te versterken.
Methodes waardoor je aan het eind van de dag niet ‘opgebrand’ bent.
De energie te voelen van iemand via een voorwerp.
Kleuren in de aura waar te nemen.
Deze dag is voor iedereen toegankelijk.

Datum: Vrijdag 26 juni.
Tijden: 10.00 - 17.00 uur. Lesgeld: € 75,-

Cursus Meditatie technieken:
Meditatie is een belangrijke voorwaarde om te kunnen versmelten in een Mediamieke link tijdens je werk als Medium en om in 'de flow' te blijven tijdens een contact met de Spirituele Wereld. In deze 2-daagse cursus worden de Meditatie technieken, zoals die in Engeland onderwezen worden, onderricht: 1. De 'versmeltingstechniek met de Spirituele Wereld' alswel 2. De methode hoe je 'in the Power zit' om meer contact en een betere afstemming met de gidsen te krijgen waarmee je in je mediumschap werkt. Het grootste deel van de workshop zullen we echter werken met de klassieke Indiase Meditatie methodieken, zoals verlichte meesters als Yogananda die aan hun studenten onderwezen. We hebben het over methoden die kosmische energie het lichaam binnentrekken ('Energisation methodieken'), technieken die de etherische wervelkolom magnetiseren, technieken die de ademhaling zo goed als stilzetten, waardoor je hart langzamer gaat kloppen en je zintuigen dus minder gestimuleerd worden zodat je denken stopt (de 'Hong Sau'-techniek), en we hebben het over Mudra's. Verder werken we aan integratie van Meditatie in ieder uur van je dagelijks leven (Karma-Yoga, Gyana-Yoga, Bhakti-Yoga en Raja-Yoga). Deze cursus wordt gegeven voor maximaal 14 personen tegelijk i.v.m. intensieve begeleiding. De cursus is bedoeld voor mensen die het verlangen hebben om -indien mogelijk elke dag- te gaan mediteren. De training wordt gegeven door Karel Besseling.

Datum cursus ‘Meditatie technieken’:
Zaterdag 13 juni en zondag 14 juni
De tijden voor de cursus zijn: 10.00 uur - 17.00 uur. Lesgeld: € 150,- voor de 2 dagen.

Gratis Meditatieavonden:
Voor cursisten die deelgenomen hebben aan de meditatiecursus zijn er meditatieavonden, waarop gezámenlijk gemediteerd wordt.
Binnenlopen vanaf 19.30 uur; mediteren van 20.00 tot 22.00 uur. 
Data 2020: 17 maart, 21 april, 19 mei en 9 juni.


Cursus Healing Mediumschap Mixed Levels:
In deze 2-daagse training wordt je onderricht in de technieken rond healing mediumschap. Stap voor stap wordt je begeleid in het versmelten met je healinggids(en) en in alle verdere aspecten van healing mediumschap, zoals een fysieke bodyscan. We kijken naar jouw potentie en de mogelijkheden die er zijn om je gaven optimaal te ontwikkelen. Het is mixed levels qua ervaring met healing mediumschap dus iedereen is welkom. Graag zelf je lunch meenemen. Voor mensen die de Opleiding volgen is deze cursus een prachtige aanvulling! Het aantal deelnemers is beperkt deze dagen.
Deze workshop is voor iedereen toegankelijk.

Datum: Vrijdag 17 en zaterdag 18 april
We beginnen beide dagen om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur.
Het lesgeld is € 150,- voor 2 dagen.


Cursus Trance en Fysiek Mediumschap: Scott Milligan.
Het Engelse Medium Scott Milligan komt ook 2020 in het Centrum een aantal cursussen geven. Het accent ligt op trance en fysiek mediumschap en het ervaren van de verschillende lagen van bewustzijn. Hierdoor zul je in staat zijn via de handvatten die je krijgt je thuis verder te ontwikkelen in deze verschillende stadia. Twijfel je of je hier aan toe bent? Je kunt altijd even met me overleggen via een mail of de telefoon.

Ik ben al jaren bevriend met Scott en kan je verzekeren dat deze dagen absoluut de moeite waard zijn om te volgen.

Data cursussen van Scott Milligan 2020:

Dit is een 5-daagse cursus van maandag 23 maart t/m vrijdag 27 maart.
Deze gevorderden cursus is voor mensen die bekend zijn met Trance/Fysiek mediumschap bij Scott of bij een andere docent mbt Trance/Fysiek mediumschap. De cursus kost € 300,-.
Op dinsdagavond 24 maart vindt er een séance fysiek mediumschap plaats, aanvang 19.00 uur. € 50,- entree. (Vol)
Degene die de cursus volgen hebben automatisch een plaats voor de seance. Het totaal bedrag voor de cursus en seance is € 350,-

Data voor juni 2020:
Dit is een 3-daagse cursus van maandag 15 juni t/m woensdag 17 juni.
Deze beginners cursus is voor mensen die nieuw zijn met Trance/Fysiek mediumschap. De cursus kost € 225,-.
Voor de cursus zijn nog een paar plaatsen vrij.
Op dinsdagavond 16 juni vindt er een séance fysiek mediumschap plaats, aanvang 19.00 uur. € 50,- entree.(VOL)
Degene die de cursus volgen hebben automatisch een plaats voor de seance. Het totaal bedrag voor de cursus en seance is € 275,-

Data voor augustus/september 2020:
Dit is een 5-daagse cursus van maandag 31 augustus t/m vrijdag 4 september.
Deze gevorderden cursus is voor mensen die bekend zijn met Trance/Fysiek mediumschap bij Scott of bij een andere docent mbt Trance/Fysiek mediumschap. De cursus kost € 300,-.
Op dinsdagavond 1 september vindt er een séance fysiek mediumschap plaats, aanvang 19.00 uur. € 50,- entree.
Degene die de cursus volgen hebben automatisch een plaats voor de seance. Het totaal bedrag voor de cursus en seance is € 350,-


Data voor oktober 2020:
Dit is een 5-daagse cursus van maandag 19 oktober t/m vrijdag 23 oktober.
Deze gevorderden cursus is voor mensen die bekend zijn met Trance/Fysiek mediumschap bij Scott of bij een andere docent mbt Trance/Fysiek mediumschap. De cursus kost € 300,-.
Op dinsdagavond 20 oktober vindt er een séance fysiek mediumschap plaats, aanvang 19.00 uur. € 50,- entree.
Degene die de cursus volgen hebben automatisch een plaats voor de seance. Het totaal bedrag voor de cursus en seance is € 350,-ACADEMIE VOOR MEDIUMSCHAP  3-jarige beroepsopleiding.
De Academie voor Mediumschap verzorgt een 3-Jarige Opleiding voor degene die zich als medium willen ontwikkelen.
mobiel José: 06 - 12 96 10 47
Adres: Flevolaan 42 Naarden.

Het lesgeld per jaar is € 825,-. Een lesjaar bestaat uit 11 lesdagen. Het adres is Flevolaan 42 te Naarden
De lesdagen zijn van 10.00 - 17.00 uur. Als je examen doet in het 3e jaar betaal je € 100,- extra voor examengeld.
Als docent aan het Arthur Findlay College te Stansted, Engeland, zal ik de criteria die we op de College hanteren toepassen in de Opleiding.
Je kunt je per jaar inschrijven. De docenten aan de Academie zijn: José Gosschalk en Karel Besseling.
We werken regelmatig samen met Docenten van het Arthur Findlay College te Stansted, zoals Paul Jacobs, Natalie Walker, Su Wood, Phil Dykes, Jackie Wright. Tijdens de interne week die je 1 keer per jaar ‘moet’ volgen kun je les van docenten van de College krijgen.
Voor verdere informatie over de Academie kun je het kopje "Academie" aanklikken.Groep 23:

De data voor het Derde jaar van Groep 23 in 2019 en 2020:
Zaterdagen: 14 en 28 september, 12 oktober, 2 en 23 november, 14 december.
De lesdagen in 2020: 25 januari, 8 en 22 februari, 21 maart en 25 april.

De examens zijn gepland op 3, 4, 5 en 11 juni.
Certificatenuitreiking op zaterdag 20 juni van 14.00 - 17.00 uur.

Dutch Academieweek 2020: Zondag 10 mei aanvang 17.00 uur t/m vrijdag 15 mei vertrek na de lunch.
De docenten in de Dutch Academyweek zijn: Paul Jacobs, Natalie Walker, Scott Milligan, Karel Besseling, Phil Dykes, Kerry McLeod en José Gosschalk.

De Dutch Academyweek wordt ook dit jaar weer georganiseerd bij Kasteel de Berckt te Baarlo. Je kunt via hun website door het gebouw wandelen.
De kosten van de week zijn € 725,- voor een 2-persoonskamer (incl. btw) en € 825,- voor een 1 persoonskamer (incl. btw en dus € 20,- per nacht extra).
Iedereen kan een 1 pk met douche en toilet op de kamer krijgen. Deel je de kamer met een ander is het dus € 100,- goedkoper.

Het bedrag is inclusief: Lestijden 9.30 - 21.00 uur, 3 maaltijden per dag, demonstratie mediumschap van de docenten, 5 overnachtingen en de hele week koffie en thee. Opgave voor de week kun je doen via: jose@josegosschalk.nl


Groep 24:

De data voor het tweede jaar van Groep 24 in 2019 en 2020:
Zondagen: 15 en 29 september, 13 oktober, 3 november,
2020: 26 januari, 23 februari, 22 maart,
zaterdag 11 april en zondag 19 april.

Dutch Academyweek 2020: Zondag 10 mei aanvang 17.00 uur t/m vrijdag 15 mei vertrek na de lunch.
De docenten in de Dutch Academyweek zijn: Paul Jacobs, Natalie Walker, Scott Milligan, Karel Besseling, Phil Dykes, Kerry McLeod en José Gosschalk.

De Dutch Academyweek wordt ook dit jaar weer georganiseerd bij Kasteel de Berckt te Baarlo. Je kunt via hun website door het gebouw wandelen.
De kosten van de week zijn € 725,- voor een 2-persoonskamer (incl. btw) en € 825,- voor een 1 persoonskamer (incl. btw en dus € 20,- per nacht extra).
Iedereen kan een 1 pk met douche en toilet op de kamer krijgen. Deel je de kamer met een ander is het dus € 100,- goedkoper.

Het bedrag is inclusief: Lestijden 9.30 - 21.00 uur, 3 maaltijden per dag, demonstratie mediumschap van de docenten, 5 overnachtingen en de hele week koffie en thee. Opgave voor de week kun je doen via: jose@josegosschalk.nl


Dutch Academyweek bij Kasteel de Berckt te Baarlo in 2020:

Deze week is voor iedereen toegankelijk, ook wanneer je niet de Opleiding Mediumschap aan de Academie voor Mediumschap volgt.

Dutch Academieweek 2020: Zondag 10 mei aanvang 17.00 uur t/m vrijdag 15 mei vertrek na de lunch.
De docenten in de Dutch Academyweek zijn: Paul Jacobs, Natalie Walker, Scott Milligan, Karel Besseling, Phil Dykes, Kerry McLeod en José Gosschalk.
Scott Milligan geeft als enige deze week les in trance mediumschap, mocht je hierin geinteresseerd zijn wacht dan niet te lang met reserveren aangezien we de groep klein willen houden.


Je kunt via hun website door het gebouw wandelen.
De kosten van de week zijn € 725,- voor een 2-persoonskamer (incl. btw) en € 825,- voor een 1 persoonskamer (incl. btw en dus € 20,- per nacht extra).
Iedereen kan een 1 pk met douche en toilet op de kamer krijgen. Deel je de kamer met een ander is het dus € 100,- goedkoper.

Het bedrag is inclusief: Lestijden 9.30 - 21.00 uur, 3 maaltijden per dag, demonstratie mediumschap van de docenten, 5 overnachtingen en de hele week koffie en thee. Opgave voor de week kun je doen via: jose@josegosschalk.nl

Deze week is voor iedereen toegankelijk, ook wanneer je niet de Opleiding Mediumschap aan de Academie voor Mediumschap volgt.