Laatste Nieuws:

Nieuw: Ontdek de Spirit In jeZelf:
Is ‘gelukkig zijn’ of ‘vrij zijn’ hetzelfde?
Deze dag is een uitnodiging om te ontdekken via een ervaring Wie of Wat je werkelijk bent. De Spirit in jeZelf is een natuurlijke staat van Zijn. In het leven geven we de minste aandacht aan Wie we Zijn. De meeste aandacht gaat naar de mind, je gedachten. Deze dag laat je ervaren dat je geen slaaf van je gedachten hoeft te zijn. Je gedachten zijn niet de baas. We gaan op zoek naar de oorsprong van de geest, het denken. Je krijgt duidelijkheid in je denken en vele tips om de rust in het hoofd te vinden, om gelukkig te zijn, niet voor even maar voor altijd, om vrij te zijn, elke dag, elk moment!
Deze dag is voor iedereen toegankelijk.
Datum: vrijdag 22 februari.
Tijden: 10.00 - 17.00 uur. Lesgeld: € 75,-


Er staat een live video met José, Danielle en Rosita op haar facebook pagina. Deze uitzending heeft plaats gevonden op zondagavond 25 maart 2018 in het programma Next Level Talks.
‘Mediumschap, een Geschenk uit de Hemel’ is het standaardboek over het vák ‘mediumschap’. In het boek worden de theoretische achtergronden, de didactiek, de psychologie en de ethiek van dit beroep uitgebreid behandeld, maar er wordt ook diep ingegaan op de vele verschillende vormen van mediumschap. Auteurs: José Gosschalk en Karel Besseling. Prijs: € 23,50. Bestellen: stuur een mailtje.


Er zijn tv opnames geweest met José. De 2 filmpjes zijn op de site geplaatst onder het kopje Video.


Aanmeldingen voor het nieuwe 1e jaar van de Academie voor Mediumschap in 2019: zie agenda bij groep 25.

Meditatie cursussen. Bij de Agenda en Cursussen vind je informatie hierover.

Het Engelse medium Scott Milligan is gespecialiseerd in Fysiek mediumschap en Healing mediumschap. De data voor 2019 staat bij de agenda.

De ‘Dutch Academy week’ bij Kasteel de Berckt te Baarlo van zondag 19 mei 2019 t/m vrijdag 24 mei 2019.
De Dutch Academy week is open voor iedereen die aan zijn eigen spiritualiteit wil werken en het mediumschap wil beoefenen.


Privé consulten: Wil je een privé consult van Karel Besseling, ga dan naar www.karelbesseling.nl  of karel@karelbesseling.nl

José werkt  van 6-13 april 2019 met Paul Jacobs in Stansted. (zie foto hieronder) Nog enkele plaatsen vrij.

 


Agenda
2018 en 2019.

De activiteiten vinden plaats bij de Academie voor Mediumschap aan de Flevolaan 42 te Naarden, tenzij er een andere locatie wordt aangegeven.

Demonstratie mediumschap:
Op woensdagavond 22 mei 2019 ben je van harte welkom om de demonstratie mediumschap bij te wonen. De locatie is: Kasteel de Berckt te Baarlo. Mediums: Paul Jacobs, Phil Dykes, Natalie Walker, Jackie Wright, Sally Barnes en José Gosschalk.
Adres: de Berckt 1 5991 PD Baarlo. Entree: € 15,-. Aanvang 19.30 uur. Reserveren noodzakelijk via José.


Oefenavonden van Studenten:
Voor de studenten die aan de Academie voor Mediumschap de 3-jarige Opleiding volgen is de oefenavond een mogelijkheid om regelmatig een keer extra te oefenen. Studenten uit het 3e jaar van de Opleiding geven op deze avonden een Demonstratie Mediumschap.
Wil je als gast op deze avonden komen om een privé consult te ontvangen of een demonstratie mediumschap bij te wonen van studenten die de 3-Jarige Opleiding volgen aan de Academie dan ben je van harte welkom.

De Oefenavonden in 2018: Woensdagavond 23 januari, 6 februari, 6 maart, 17 april, 15 mei.
Toegang: € 10,- per avond voor de gasten. Studenten uit het 1e, 2e en 3e jaar kunnen die avond gratis oefenen.
Tijden: 20.00 - 22.00 uur.
Adres: Flevolaan 42 te Naarden.


Korte cursussen:

Cursus: Mediumschap voor Beginners:
Deze 2-daagse kennismakingscursus met Mediumschap is voor iedereen toegankelijk, ongeacht je ervaring met en je niveau van Mediumschap.
Hoe kun je op een goede manier in contact komen te staan met de Spirituele wereld? Wat kun je na twee dagen cursus thuis in de praktijk ermee doen? We maken een begin om je energieniveau te verhogen zodat je niet alleen contact kunt maken met de Spirituele wereld maar ook met je Hogere Zelf. Je leert hoe je contact kunt leggen met een familielid of vriend van degene die tegenover je zit. In deze cursus ga je ook leren om de aura van je medestudenten te lezen op verschillende niveaus via verschillende technieken.

Datum Workshop 2019: vrijdag 26 april en zondag 28 april.
Lestijden: 10.00 - 17.00 uur. Lesgeld: € 150,- voor 2 dagen.

Ontmoeting Met Je Gidsen:
Op deze dag ga je via verschillende methoden kennis maken met je Helper, je Begeleider op je Spirituele pad in je leven. We gaan naar de verschillende niveaus kijken waarop je je Gids kunt ontmoeten. Hoe kun je de begeleiding van je Gidsen beter aanvoelen, horen of zien? Wil je graag vanuit deze begeleiding leven? Je bent van harte welkom om jeZelf te ontmoeten op deze dag en het team van Gidsen die bij je zijn! Voor verdere informatie over de inhoud van de cursus kun je kijken onder het kopje "Cursussen". Graag je lunch zelf meenemen.
Deze dag is voor iedereen toegankelijk.

Datum 2019: Vrijdag 8 februari.
Tijden: 10.00 - 17.00 uur. Lesgeld: € 75,-.

Nieuw:
Ontdek de Spirit In jeZelf:
Is gelukkig zijn of vrij zijn hetzelfde?
Deze dag is een uitnodiging om te ontdekken via een ervaring Wie of Wat je werkelijk bent. De Spirit in jeZelf is een natuurlijke staat van Zijn. In het leven geven we de minste aandacht aan Wie we Zijn. De meeste aandacht gaat naar de mind, je gedachten. Deze dag laat je ervaren dat je geen slaaf van je gedachten hoeft te zijn. Je gedachten zijn niet de baas. We gaan op zoek naar de oorsprong van de geest, het denken. Je krijgt duidelijkheid in je denken en vele tips om de rust in het hoofd te vinden, om gelukkig te zijn, niet voor even maar voor altijd, om vrij te zijn, elke dag, elk moment!
Een vrouw, die haar ketting om de hals droeg, dacht dat ze die verloren had. Ze loopt overal te zoeken, totdat een vriendin haar erop wijst, dat ze de ketting om heeft. Ze heeft zelf haar gevoel van verlies, haar angstig zoeken en de vreugde van het hervinden geschapen. Zo is het ook met de Spirit In jeZelf. Het is altijd aanwezig, of je er naar zoekt of niet.
Deze dag is voor iedereen toegankelijk.

Datum 2019: vrijdag 22 februari.
Tijden: 10.00 - 17.00 uur. Lesgeld: € 75,-

Aura’s zien en lezen.
In deze cursus leer je:
De aura van een ander te voelen, via verschillende methoden.
Te onderscheiden welke energie in je aura van jou is en welke energie niet bij jou hoort.
Oefeningen om je aura te versterken.
Methodes waardoor je aan het eind van de dag niet ‘opgebrand’ bent.
De energie te voelen van iemand via een voorwerp.
Kleuren in de aura waar te nemen.
Deze dag is voor iedereen toegankelijk.

Datum 2019: vrijdag 15 februari.
Tijden: 10.00 - 17.00 uur. Lesgeld: € 75,-

Cursus Meditatie technieken:
Meditatie is een belangrijke voorwaarde om te kunnen versmelten in een Mediamieke link tijdens je werk als Medium en om in 'de flow' te blijven tijdens een contact met de Spirituele Wereld. In deze 2-daagse cursus worden de Meditatie technieken, zoals die in Engeland onderwezen worden, onderricht: 1. De 'versmeltingstechniek met de Spirituele Wereld' alswel 2. De methode hoe je 'in the Power zit' om meer contact en een betere afstemming met de gidsen te krijgen waarmee je in je mediumschap werkt. Het grootste deel van de workshop zullen we echter werken met de klassieke Indiase Meditatie methodieken, zoals verlichte meesters als Yogananda die aan hun studenten onderwezen. We hebben het over methoden die kosmische energie het lichaam binnentrekken ('Energisation methodieken'), technieken die de etherische wervelkolom magnetiseren, technieken die de ademhaling zo goed als stilzetten, waardoor je hart langzamer gaat kloppen en je zintuigen dus minder gestimuleerd worden zodat je denken stopt (de 'Hong Sau'-techniek), en we hebben het over Mudra's. Verder werken we aan integratie van Meditatie in ieder uur van je dagelijks leven (Karma-Yoga, Gyana-Yoga, Bhakti-Yoga en Raja-Yoga). Deze cursus wordt gegeven voor maximaal 14 personen tegelijk i.v.m. intensieve begeleiding. De cursus is bedoeld voor mensen die het verlangen hebben om -indien mogelijk elke dag- te gaan mediteren. De training wordt gegeven door Karel Besseling.

Datum cursus ‘Meditatie technieken’:
zaterdag 22 juni en zondag 23 juni.
De tijden voor de cursus zijn: 10.00 uur - 17.00 uur. Lesgeld: € 150,- voor de 2 dagen.

Gratis Meditatieavonden:
Voor cursisten die deelgenomen hebben aan de meditatiecursus zijn er meditatieavonden, waarop gezámenlijk gemediteerd wordt.
Binnenlopen vanaf 19.30 uur; mediteren van 20.00 tot 22.00 uur. 
De data: woensdagavond 5 december.
De data in 2019: dinsdagavond 15 januari, 12 februari, zondagavond 10 maart, dinsdagavond 9 april, 14 mei, 11 juni.


Cursus Healing Mediumschap Mixed Levels:
In deze 2-daagse training wordt je onderricht in de technieken rond healing mediumschap. Stap voor stap wordt je begeleid in het versmelten met je healinggids(en) en in alle verdere aspecten van healing mediumschap, zoals een fysieke bodyscan. We kijken naar jouw potentie en de mogelijkheden die er zijn om je gaven optimaal te ontwikkelen. Het is mixed levels qua ervaring met healing mediumschap dus iedereen is welkom. Graag zelf je lunch meenemen. Voor mensen die de Opleiding volgen is deze cursus een prachtige aanvulling! Het aantal deelnemers is beperkt deze dagen.
Deze workshop is voor iedereen toegankelijk.

Datum 2019: donderdag 13 juni en vrijdag 14 juni.
We beginnen beide dagen om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur.
Het lesgeld is € 150,- voor 2 dagen.


Cursus Trance en Fysiek Mediumschap: Scott Milligan.
Het Engelse Medium Scott Milligan komt ook 2019 in het Centrum een aantal cursussen geven. Het accent ligt op trance en fysiek mediumschap en het ervaren van de verschillende lagen van bewustzijn. Hierdoor zul je in staat zijn via de handvatten die je krijgt je thuis verder te ontwikkelen in deze verschillende stadia. Twijfel je of je hier aan toe bent? Je kunt altijd even met me overleggen via een mail of de telefoon.

Ik ben al jaren bevriend met Scott en kan je verzekeren dat deze dagen absoluut de moeite waard zijn om te volgen.


Data cursussen van Scott Milligan 2019: 

Data voor maart 2019:
Dit is een 5-daagse cursus van maandag 4 maart t/m vrijdag 8 maart: Deze gevorderden cursus is voor mensen die bekend zijn met Trance/Fysiek mediumschap bij Scott of bij een andere docent mbt Trance/Fysiek mediumschap. De cursus kost € 300,-.
Op dinsdagavond 5 maart vindt er een séance fysiek mediumschap plaats, aanvang 19.00 uur. € 50,- entree. (VOL)
Degene die de cursus volgen hebben automatisch een plaats voor de seance. Het toaal bedrag voor de cursus en seance is € 350,-

Data voor juni 2019:
Dit is een 3-daagse cursus van maandag 17 juni t/m woensdag 19 juni: Deze beginners cursus is voor mensen die nieuw zijn met Trance/Fysiek mediumschap. De cursus kost € 225,-.
Op dinsdagavond 18 juni vindt er een séance fysiek mediumschap plaats, aanvang 19.00 uur. € 50,- entree. (VOL)
Degene die de cursus volgen hebben automatisch een plaats voor de seance. Het toaal bedrag voor de cursus en seance is € 275,-

Data voor september 2019:
Dit is een 5-daagse cursus van maandag 2 september t/m vrijdag 6 september. Deze gevorderden cursus is voor mensen die bekend zijn met Trance/Fysiek mediumschap bij Scott of bij een andere docent mbt Trance/Fysiek mediumschap. De cursus kost € 300,-.
Op dinsdagavond 3 september vindt er een séance fysiek mediumschap plaats, aanvang 19.00 uur. € 50,- entree. (VOL)
Degene die de cursus volgen hebben automatisch een plaats voor de seance. Het toaal bedrag voor de cursus en seance is € 350,-

Data voor november 2019:
Dit is een 5-daagse cursus van maandag 4 november t/m vrijdag 8 november: Deze gevorderden cursus is voor mensen die bekend zijn met Trance/Fysiek mediumschap bij Scott of bij een andere docent mbt Trance/Fysiek mediumschap. De cursus kost € 300,-.
Op dinsdagavond 5 november vindt er een séance fysiek mediumschap plaats, aanvang 19.00 uur. € 50,- entree. (VOL)
Degene die de cursus volgen hebben automatisch een plaats voor de seance. Het toaal bedrag voor de cursus en seance is € 350,-ACADEMIE VOOR MEDIUMSCHAP  3-jarige beroepsopleiding.
De Academie voor Mediumschap verzorgt een 3-Jarige Opleiding voor degene die zich als medium willen ontwikkelen.
mobiel José: 06 - 12 96 10 47
Adres: Flevolaan 42 Naarden.

Het lesgeld per jaar is € 825,-. Een lesjaar bestaat uit 11 lesdagen. Het adres is Flevolaan 42 te Naarden
De lesdagen zijn van 10.00 - 17.00 uur. Als je examen doet in het 3e jaar betaal je € 100,- extra voor examengeld.
Als docent aan het Arthur Findlay College te Stansted, Engeland, zal ik de criteria die we op de College hanteren toepassen in de Opleiding.
Je kunt je per jaar inschrijven. De docenten aan de Academie zijn: José Gosschalk en Karel Besseling.
We werken veel samen met Docenten van het Arthur Findlay College te Stansted, zoals Paul Jacobs, Mavis Pittilla, Natalie Walker, Su Wood, Chris Drew en Andy Byng. Tijdens de interne week die je 1 keer per jaar ‘moet’ volgen kun je les van docenten van de College krijgen.
Voor verdere informatie over de Academie kun je het kopje "Academie" aanklikken.


Groep 21:
De data voor het Derde jaar van Groep 21:
Zaterdagen: 8 en 22 september, 6 en 20 oktober, 24 november, 15 december.
Data 2019: 26 januari, 9 februari, 2 maart, 27 april en 8 juni.

De  datum van de Dutch Academyweek 2019: Zondag 19 mei t/m vrijdag 24 mei.
Docenten in de Dutch Academyweek zijn: Paul Jacobs, Natalie Walker, Scott Milligan, Phil Dykes, Jackie Wright, Sally Barnes, Karel Besseling en José Gosschalk.

De Dutch Academieweek wordt ook dit jaar weer georganiseerd bij Kasteel de Berckt te Baarlo. Je kunt via hun website door het gebouw wandelen.
De kosten van de week zijn € 695,- voor een 2-persoonskamer (incl. btw) en € 795,- voor een 1 persoonskamer (incl. btw en dus € 20,- per nacht extra).
Iedereen kan een 1 pk met douche en toilet op de kamer krijgen. Deel je de kamer met een ander is het dus € 100,- goedkoper.

Het bedrag is inclusief: Lestijden 9.30 - 21.00 uur, 3 maaltijden per dag, demonstratie mediumschap van de docenten, 5 overnachtingen en de hele week koffie en thee. Opgave voor de week kun je doen via: jose@josegosschalk.nl


Groep 22.
De data voor het Derde jaar van Groep 22:
Donderdagen: 30 augustus, 13 en 27 september, 11 oktober, 8 november, 6 december.
Data 2019: 17 en 31 januari, 21 februari, 18 april en 30 mei.

Datum Academieweek 2018: Zondag 6 mei tot donderdag 10 mei (vertrek na ontbijt).
Docenten in de Academieweek zijn: Paul Jacobs, Natalie Walker, Scott Milligan, Karel Besseling en José Gosschalk.

De  datum van de Dutch Academyweek 2019: Zondag 19 mei t/m vrijdag 24 mei.
Docenten in de Dutch Academyweek zijn: Paul Jacobs, Natalie Walker, Scott Milligan, Phil Dykes, Jackie Wright, Sally Barnes, Karel Besseling en José Gosschalk.

De Dutch Academieweek wordt ook dit jaar weer georganiseerd bij Kasteel de Berckt te Baarlo. Je kunt via hun website door het gebouw wandelen.
De kosten van de week zijn € 695,- voor een 2-persoonskamer (incl. btw) en € 795,- voor een 1 persoonskamer (incl. btw en dus € 20,- per nacht extra).
Iedereen kan een 1 pk met douche en toilet op de kamer krijgen. Deel je de kamer met een ander is het dus € 100,- goedkoper.

Het bedrag is inclusief: Lestijden 9.30 - 21.00 uur, 3 maaltijden per dag, demonstratie mediumschap van de docenten, 5 overnachtingen en de hele week koffie en thee. Opgave voor de week kun je doen via: jose@josegosschalk.nl


Groep 23:
De data voor het Tweede jaar van Groep 23 in 2018:
Zaterdagen: 1, 15 en 29 september, 13 oktober,

Psychologiedagen:
Groep 1: 1e dag op 10 november, 2e dag op 1 december
Groep 2: 1e dag op 17 november, 2e dag op 8 december.
Laat José even weten in welke groep je wil deelnemen, vol is vol...

Data 2019: 19 januari, 2 en 23 februari, 20 april en 1 juni.

De  datum van de Dutch Academyweek 2019: Zondag 19 mei t/m vrijdag 24 mei.
Docenten in de Dutch Academyweek zijn: Paul Jacobs, Natalie Walker, Scott Milligan, Phil Dykes, Jackie Wright, Sally Barnes, Karel Besseling en José Gosschalk.

De Dutch Academieweek wordt ook dit jaar weer georganiseerd bij Kasteel de Berckt te Baarlo. Je kunt via hun website door het gebouw wandelen.
De kosten van de week zijn € 695,- voor een 2-persoonskamer (incl. btw) en € 795,- voor een 1 persoonskamer (incl. btw en dus € 20,- per nacht extra).
Iedereen kan een 1 pk met douche en toilet op de kamer krijgen. Deel je de kamer met een ander is het dus € 100,- goedkoper.

Het bedrag is inclusief: Lestijden 9.30 - 21.00 uur, 3 maaltijden per dag, demonstratie mediumschap van de docenten, 5 overnachtingen en de hele week koffie en thee. Opgave voor de week kun je doen via: jose@josegosschalk.nl

De data voor het Derde jaar van Groep 23 in 2019:
Zaterdagen: 14 en 28 september, 12 oktober, 2 november, 14 december. De lesdagen in 2020 worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.


Groep 24:
De data voor het Eerste jaar van Groep 24 in 2018:
Zondagen: 2, 16 en 30 september, 14 oktober, 18 november, 9 december.
Data 2019: 20 januari, 3 en 24 februari, 14 april en 2 juni.

De  datum van de Dutch Academyweek 2019: Zondag 19 mei t/m vrijdag 24 mei.
Docenten in de Dutch Academyweek zijn: Paul Jacobs, Natalie Walker, Scott Milligan, Phil Dykes, Jackie Wright, Sally Barnes, Karel Besseling en José Gosschalk.

De Dutch Academieweek wordt ook dit jaar weer georganiseerd bij Kasteel de Berckt te Baarlo. Je kunt via hun website door het gebouw wandelen.
De kosten van de week zijn € 695,- voor een 2-persoonskamer (incl. btw) en € 795,- voor een 1 persoonskamer (incl. btw en dus € 20,- per nacht extra).
Iedereen kan een 1 pk met douche en toilet op de kamer krijgen. Deel je de kamer met een ander is het dus € 100,- goedkoper.

Het bedrag is inclusief: Lestijden 9.30 - 21.00 uur, 3 maaltijden per dag, demonstratie mediumschap van de docenten, 5 overnachtingen en de hele week koffie en thee. Opgave voor de week kun je doen via: jose@josegosschalk.nl

De data voor het tweede jaar van Groep 24 in 2019:
Zondagen: 15 en 29 september, 13 oktober, 3 november, 26 januari, 9 en 23 februari, 22 maart.
Psychologiedagen:
Groep 1: 24 november en 8 december.
Groep 2: 1 december en 15 december.
Geef je asjeblieft via José op in welke groep je de dagen wil volgen.
wanneer je bv in groep 1 zit heb je de dagen dat groep 2 les heeft vrij en visa versa.

De data voor de interne week in mei 2020 komen binnenkort op de site te staan bij je groep.


Groep 25:

De data voor het Eerste jaar van Groep 25 in 2019:

Donderdagen: 12 en 26 september, 10 en 31 oktober, 21 november en 12 december 2019.

Data 2020: 23 januari, 6 en 20 februari, 19 maart en 16 april.

De  datum van de Dutch Academyweek 2019: Zondag 19 mei t/m vrijdag 24 mei.
Docenten in de Dutch Academyweek zijn: Paul Jacobs, Natalie Walker, Scott Milligan, Phil Dykes, Jackie Wright, Sally Barnes, Karel Besseling en José Gosschalk.

De Dutch Academieweek wordt ook dit jaar weer georganiseerd bij Kasteel de Berckt te Baarlo. Je kunt via hun website door het gebouw wandelen.
De kosten van de week zijn € 695,- voor een 2-persoonskamer (incl. btw) en € 795,- voor een 1 persoonskamer (incl. btw en dus € 20,- per nacht extra).
Iedereen kan een 1 pk met douche en toilet op de kamer krijgen. Deel je de kamer met een ander is het dus € 100,- goedkoper.

Het bedrag is inclusief: Lestijden 9.30 - 21.00 uur, 3 maaltijden per dag, demonstratie mediumschap van de docenten, 5 overnachtingen en de hele week koffie en thee. Opgave voor de week kun je doen via: jose@josegosschalk.nl


Trainingsweek bij Kasteel de Berckt te Baarlo in 2019:

De  datum van de Dutch Academyweek 2019: Zondag 19 mei t/m vrijdag 24 mei.
Docenten in de Dutch Academyweek zijn: Paul Jacobs, Natalie Walker, Scott Milligan, Phil Dykes, Jackie Wright, Sally Barnes, Karel Besseling en Jose Gosschalk.

De Dutch Academieweek wordt ook dit jaar weer georganiseerd bij Kasteel de Berckt te Baarlo. Je kunt via hun website door het gebouw wandelen.
De kosten van de week zijn € 695,- voor een 2-persoonskamer (incl. btw) en € 795,- voor een 1 persoonskamer (incl. btw en dus € 20,- per nacht extra).
Iedereen kan een 1 pk met douche en toilet op de kamer krijgen. Deel je de kamer met een ander is het dus € 100,- goedkoper.

Het bedrag is inclusief: Lestijden 9.30 - 21.00 uur, 3 maaltijden per dag, demonstratie mediumschap van de docenten, 5 overnachtingen en de hele week koffie en thee. Opgave voor de week kun je doen via: jose@josegosschalk.nl

Deze week is voor iedereen toegankelijk, ook wanneer je niet de Academie voor Mediumschap volgt.