Laatste Nieuws:

Nieuw:
‘Mediumschap, een Geschenk uit de Hemel’ is het standaardboek over het vák ‘mediumschap’. In het boek worden de theoretische achtergronden, de didactiek, de psychologie en de ethiek van dit beroep uitgebreid behandeld, maar er wordt ook diep ingegaan op de vele verschillende vormen van mediumschap. Auteurs: José Gosschalk en Karel Besseling. Prijs: € 23,50. Bestellen: stuur een mailtje.Er zijn
tv opnames geweest met José. De 2 filmpjes zijn op de site geplaatst onder het kopje Video.


Meditatie cursussen. Bij de Agenda en Workshops vind je informatie hierover.

Het Engelse medium Scott Milligan is gespecialiseerd in Trance / Fysiek mediumschap en Healing mediumschap. Scott geeft behalve in Naarden ook een week les in de Dutch Academyweek in mei te Baarlo. Mocht je hierin geinteresseerd zijn wacht dan niet te lang met reserveren aangezien we de groep klein willen houden.
  

Academie voor Mediumschap     

De Academie verzorgt een 3-Jarige Opleiding Mediumschap. 

Voor het eerst in Nederland is er sinds 2008 een 3-jarige Opleiding om je als medium te ontwikkelen gestart. Als docent aan het Arthur Findlay College te Stansted, Engeland, zal ik de criteria die we op de College hanteren toepassen in de Opleiding. 


Privé consulten: Wil je een privé consult van Karel Besseling, ga dan naar www.karelbesseling.nl  of karel@karelbesseling.nl

 

   


Paul Jacobs

Paul Jacobs is geboren in Engeland en medium sinds 1983. De eerste spirituele kerk die hij bezocht was de Wolverhampton SNU Church, in de West Midlands. Zijn ervaring: "It was like coming home." Paul realiseerde zich dat hij iets had gevonden maar, nog niet wist wat het werkelijk was.


De vrouw die hij in Wolverhampton ontmoette was niemand minder dan zijn tante Lavinia. Hij had haar in geen jaren meer gezien had en wist niet dat zij een medium was. Dit was voor Paul een complete verrassing. Een aantal maanden later introduceerde Lavinia Paul in The Longton Church en stelde hem voor aan Gordon Higginson. Gordon was niet enkel de President van de kerk maar ook voorzitter of the Spiritualists National Union, gelieerd aan het Arthur Findlay College en een van de beste  mediums van de 20e eeuw.

Vanaf dat moment ontstond tussen Gordon (foto rechts) en Paul een persoonlijke vriendschap. Gordon werd Pauls mentor. Hij leerde Paul niet enkel zijn talenten te ontdekken, maar zich ook verder te bekwamen in het demonstreren van zijn gaven als medium. Na 7 jaar van studie en intensieve training door Gordon Higginson en Martin Young trad Paul in 1990 voor het eerst op. De daarop volgende 2 jaar waren de meeste publieke optredens met Paul een combinatie van demonstraties van Gordon Higginson en Paul Jacobs.