Informatie Cursussen

We vinden het heerlijk om nog steeds les te geven!

En met regelmaat geven we verschillende kortdurende cursussen. Hieronder vind je een overzicht!

Wil je graag meer informatie, stuur dan een mailtje naar jose@josegosschalk.nl

Klik hier voor opgave workshops en de actuele agenda.

 Een avond met José - De weg naar het Hart

Deze avonden zijn voor iedereen die het verlangen heeft om echt Vrij te ZIjn.

We zijn gewend om ons te identificeren met het lichaam, het denken, de zintuigen, het verleden of de toekomst. daardoor ontstaat er altijd verwarring, teleurstelling etc.

In een ontspannen sfeer kijken we met elkaar hoe je 'nu' los kunt komen van oude patronen. 

Natuurlijk is er durf voor nodig om oude ideeën los te laten, als er echter een verlangen is, komt de rest vanzelf!

De avonden zijn gratis te volgen via Zoom. De data staan bij de Agenda.
Het is belangrijk om ook live dagen mee te maken. In een kleine groep zijn we van 10.00 uur tot 16.00 uur met elkaar en kijken we hoe je moeiteloos je Zelf kunt ontdekken.

Ontdek je Zelf  - Leef vanuit je Hart
Donderdag 14 oktober en/of  25 november


Is ‘Gelukkig zijn’ of ‘Vrij zijn’ hetzelfde?

 

Deze dag is een uitnodiging om moeiteloos te ontdekken via ervaringen ‘Wie of Wat’ je werkelijk bent. Je Hart, je Zelf is een natuurlijke staat van Zijn. Echter in ons leven geven we de minste aandacht aan wie we zijn. De meeste aandacht gaat naar de mind, de gedachten.

Deze dag laat je ervaren dat je heel goed je gedachten tot rust kunt brengen, dat er stilte in je hoofd ontstaat, dat je gedachten niet meer de baas over je hoeven te zijn.

We gaan op zoek naar de oorsprong van je gedachten wat je een waardevol inzicht geeft.

 

Ik begeleid je naar het Spirituele Hart. 
Je krijgt ruimte om al je vragen te stellen en je ervaring te delen. Je ontvangt bruikbare tips voor het dagelijks leven om de rust in emoties, gedachten te herkennen en los te laten.

Om uiteindelijk altijd gelukkig te zijn, om vrij te zijn, elke dag, elk moment kost natuurlijk meer tijd dan een dag met elkaar te oefenen. Vandaar dat je sommige oefeningen via ‘we transfer’ de volgende dag toegestuurd krijgt om in het dagelijks leven zo veel mogelijk toe te passen.


 

Deze dag is voor iedereen toegankelijk. Je kunt deze dag meerdere keren volgen, de titel is hetzelfde, de inhoud altijd anders.

Klik hier om deze dag te boeken!

Bij het kopje You Tube en op mijn You Tube kanaal staan een paar opnames die je kunt beluisteren zodat je een idee hebt waar de dag over gaat.

 

 

Tevens geef ik gratis online avonden rondom dit thema, klik hier voor opgave.
 

Trance & Fysiek

Cursus Trance en Fysiek Mediumschap:



Het Engelse medium/docent Scott Milligan komt regelmatig naar ons Centrum om een cursus te geven. Het accent ligt altijd op trance en fysiek mediumschap, het ervaren van de spirituele wereld en ermee samensmelten.
Hierdoor zul je in staat zijn via de handvatten die je krijgt je thuis verder te ontwikkelen als je met de spirituele wereld, je Gidsen ‘zit’. 


 

Deze cursus is geschikt voor mensen die al ervaring hebben in het mediumschap en/of graag mediteren.
 Ik ben al jaren bevriend met Scott en kan je verzekeren dat deze cursusdagen absoluut de moeite waard zijn om te volgen. Op 1 van de lesdagen is er ‘s avonds een fysieke seance.


Er zijn vanwege de Corona nog geen nieuwe data afgesproken met Scott.

Stuur een mailtje voor meer info en vragen naar: jose@josegosschalk.nl 

Mediumschap Beginners
25 en 26 juni

Cursus Mediumschap Beginners:

Tijdens deze 2 dagen ga je veel praktische oefeningen in 2-tallen doen w.b. mediumschap.

Het aanspreken van je intuïtieve vermogens en daarmee leren werken zal je veel meer inzicht geven in jezelf en de wereld om je heen! Iedereen wordt met bepaalde mediamieke en intuïtieve gaven
geboren. Maar tijdens je leven worden deze kwaliteiten zelden gestimuleerd, en vaak zelfs tegengewerkt of ontkent. Je intuïtie geeft je echter allerlei waardevolle boodschappen. Wanneer we leren te luisteren naar onze intuïtie, ervaren we zeker een verrijking van ons leven en bovendien functioneren we als mens vele malen beter. 


We gaan in de Cursus leren om het ‘helder zien’, ‘helder horen’, 'helder voelen’ en het ‘helder weten’ weer in ons gewaar te worden door onze innerlijke zintuigen te trainen. 

 

We helpen je om je eerste contact te maken met de geestenwereld!
Communiceren met dierbare overledenen kun je via: een foto, een naam of spontaan.
We leren je hoe je de geestenwereld kunt ‘voelen’.
 
Door middel van ‘voelen’ kun je de essentie van het karakter/ persoonlijkheid van degene die met je communiceert weergeven. Via je helderziende beelden kun je bijv. herinneringen doorgeven van de
persoon die bij je is. Ook kijken we naar de achterliggende behoefte waarom de spirituele wereld graag wil praten met ons. Het worden 2 dagen waarin je ook veel leert over jezelf.
Het ‘terugzien’ van je familie en/of vrienden kunnen voor ontroerende momenten zorgen, maar er wordt zeker zoveel gelachen! 
Je hoeft geen bijzondere gaven te hebben voor deze Cursus!


Iedereen kan het leren!

Docenten: Karel & José

Klik hier om deze dag te boeken!

Ontmoeting met je Gids
15 oktober

Iedereen heeft iemand uit de spirituele wereld bij zich in het leven. Vanaf je geboorte is er Iemand bij je die je probeert te begeleiden in je spirituele ontwikkeling. Vaak ben je je daar niet van bewust, omdat de spirituele wereld zich nooit aan je zal opdringen. Gidsen zijn er om je te helpen, zodra je de stilte opzoekt in jezelf staan ze dicht bij je. Zij leven in een wereld van liefde en wensen jou dat ook toe! 
Naarmate je interesse in zelf ontwikkeling/ spiritualiteit sterker wordt, komen er doorgaans meer persoonlijke Gidsen bij. Regelmatig treedt één van de Gidsen het meeste op de voorgrond.


Eerste vereiste om contact te krijgen met je Gids, is de bereidheid om hulp en instructies te ontvangen. Een Gids komt je halverwege tegemoet en het is aan jou of je open staat voor deze ontmoeting of niet.
Een open hart, gecombineerd met sterke gevoelens van liefde en affiniteit voor de spirituele wereld en hun hulp, zal de weg vrijmaken voor een succesvolle ontmoeting.


Er wordt op deze dag gewerkt aan:
* Hoe kun je contact maken met je Gids?
* En als je dat contact al hebt ervaren, hoe kun je dat versterken?
* Op welke manier en wanneer kun je het beste je vragen stellen?

* Waarom is deze Gids bij je?


Door je af te stemmen op je Gids leer je om een boodschap door te geven aan iemand.

Het doel van de dag is:

De bedoeling is dat je je relatie met je Gids gaat versterken. Maar dan zo, dat je niet je eigen autonomie verliest en toch de voordelen plukt van een goede verstandhouding met je Gids. Dit alles komt je eigen
ontwikkeling ten goede! 
Vraag jij je wel eens af of je wel een Gids bij je hebt? Kom en ervaar het zelf!
De nieuwe data kun je vinden onder het kopje agenda.

Klik hier om deze dag te boeken!

Meditatietechnieken 27 & 28 november

Cursus Meditatietechnieken: 

Meditatie is een belangrijke voorwaarde om te kunnen versmelten in een Mediamiek contact tijdens je werk als Medium en om in de flow te blijven tijdens een contact met de Spirituele Wereld.

In deze 2-daagse cursus worden oa de Meditatietechnieken zoals die in Engeland onderwezen worden gegeven.
De versmeltingstechniek met de Spirituele Wereld. De methode hoe je in the Power zit om meer contact en een betere afstemming met de gidsen te krijgen waarmee je in je mediumschap werkt.

 

Het grootste deel van de cursus zullen we echter werken met de klassieke Indiase Meditatie methodieken, zoals verlichte meesters als Yogananda die aan hun studenten onderwezen. We hebben het over methoden die kosmische energie het lichaam binnentrekken. Energisation methodieken, technieken die de etherische wervelkolom magnetiseren, technieken die de ademhaling zo goed als stilzetten, waardoor je hart langzamer gaat kloppen en je zintuigen dus minder gestimuleerd worden, zodat je denken stopt (de Hong Sau techniek), en we hebben het over Mudra's. Verder werken we aan integratie van Meditatie in ieder uur van je dagelijks leven (Karma-Yoga, Jnana-Yoga, Bhakti-Yoga en Raja-Yoga).

 

Deze cursus wordt gegeven voor maximaal 14 personen tegelijk i.v.m. intensieve begeleiding.
De training wordt gegeven door Karel Besseling. 


Klik hier om deze dag te boeken!

Healing Mediumschap 16 en 17 september

Healing Mediumschap Mixed Levels: 

In deze 2-daagse training gaan we werken met verschillende technieken van healing.
Stap voor stap word je begeleid om je over te geven aan de liefde van de spirituele wereld.
Zij kunnen via jou de healing aan de cliënt geven. Jij als medium geeft dus niet de healing zelf, je bent het liefdevolle kanaal voor de spirituele wereld.
Vraag je je wel eens af waarom je als healing medium wil werken? Niet elke cliënt kan de healing direct waarnemen, soms neemt men het later waar dat er iets verandert is in hun emoties, in het denken of neemt men fysieke veranderingen waar. Het gebeurt ook regelmatig dat men niks van een healing merkt. Wat doet dat met jou als medium? Meestal is het effect van 1 healing tijdelijk. Meedere  healingen zijn dus aan te raden. Het is belangrijk dat je als medium met de cliënt naar dagelijkse gewoonten kunt kijken.
We kijken dus ook tijdens de cursus naar wat de cliënt 'zelf ' kan doen om meer vanuit balans te functioneren in het leven.


Als docent kijk ik naar je potentie en de mogelijkheden die er zijn om je gaven optimaal te ontwikkelen.

Healing is een belangrijk onderdeel in mediumschap.

Elk medium zou een goede healing moeten kunnen geven. Waarom? Bij een privé consult waar dierbaren weer contact zoeken kan er veel emotie ontstaan. Dan zou het fijn zijn als er een healing gegeven kan worden zodat de cliënt weer in harmonie naar huis gaat.
 

Een healing medium behoort andersom ook een mediamiek consult te kunnen geven mocht na een healing blijken dat de cliënt nog erg verdrietig is w.b. het overlijden van een dierbare. 

Het aantal deelnemers is beperkt deze dagen.

Klik hier om deze dag te boeken!

The Dutch Academy Week

In 2020 vond er voor de 20e keer The Dutch Academy Week plaats!
Deze week was voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen mediamieke ervaring te hebben om hieraan deel te nemen, omdat je per groep wordt ingedeeld al naar gelang je ervaring op het gebied van Mediumschap. 
In deze week ben je veel praktisch aan het werk met je mediumschap. 


Organisatoren: José Gosschalk en Karel Besseling


.


Toegankelijk voor iedereen ongeacht of je studeert aan de Academie.

 

De locatie was ook dit jaar weer:

Kasteel de Berckt te Baarlo.

Adres: de Berckt 1 5991 PD Baarlo.